Polderflora Camping & Chalets | Rietveldsepad 4b, 2409 AA Alphen a/d Rijn | info@polderflora.nl | Tel: +31 614553893

polderflora

Camping & chalets

Herzlich willkommen auf Campingplatz Polderflora!

Unser Campingplatz liegt in der Nähe von Alphen aan den Rijn und liegt sehr zentral im Westen von Holland. Alte und interessante Städte wie Leiden, Gouda, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam und Delft sind einfach zu erreichen mit dem Wagen oder mit Zug oder Bus. Aber es sind nicht nur die Städte die besuchwertig sind, auch die Naturgebiete im Grünes Herzen machen Ihr Besuch besonder. Schones Naturgebiete und Seen wie De Nieuwkoopse Plassen, Reeuwijkse Plassen und Spookverlaat, können Sie eben mit Fahrrad besuchen. Plan Ihre eigene Rad-tour in unserer Umgebung mit dem Rad-Punktesystem. Es ist nicht umsonst daß Holländer viel Radfahren, es gibt speziale Rad-wegen überall. Damit ist es einfach und gefahrlos Spaß machen auf das Fahrrad. Lassen Sie sich überraschen vom vielseitigen Natur in SudHolland.

Auf unserem Campingplatz finden Sie Ruhe und Gemutlichkeit: eine angenehme Base um Holland zu entdecken, sowie für City-trips wie für Natur-Ausflüge!

 • Natur

  Op de camping bevinden zich drie waterpartijen die zijn omzoomd door duizenden gebiedseigen planten. Ook zien wij ontzettend veel vogels en waterdiertjes die onze waterpartijen als thuisbasis in gebruik hebben genomen. In en om de hooiberg zijn verschillende nestkasten geplaatst die dankbaar worden gebruikt door torenvalken, spreeuwen en duiven. De dijk aan de westelijke oever van de vijvers is niet toegankelijk voor gasten. Hierdoor blijft er rust en veiligheid voor de iets schuwere vogels. Op de tussendijk tussen de twee vijvers, heeft imker Jan een mooi plekje voor zijn bijenkasten. Regelmatig neemt hij gasten mee naar zijn kasten en vertelt hen over het leven van zijn bijen en hun bijzondere plaats in het ecosysteem. Vorig jaar is op het aangrenzende perceel aan de westzijde van de camping gestart met de aanleg van een nieuw natuurgebied bestaande uit o.a. een moerasgebied en een vogelkijkmuur.  Momenteel wordt gewerkt aan de afronding van Project IJsvogel.

 • Tiere

 • Nachhaltig

  Wij willen graag onze bijdrage leveren aan een schonere wereld.  Zo gebruiken wij in het sanitairgebouw uitsluitend ecologische schoonmaakmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn. Afval wordt gescheiden in diverse afvalstromen. Waar mogelijk wordt zoveel mogelijk afval hergebruikt om zo tot een mooie duurzame inrichting te komen. We maken voornamelijk gebruik van energiebesparende apparaten en verlichting met bewegingsmelders. Ons uiteindelijke streven is om zelfvoorzienend te zijn en nog duurzamer om te gaan met water, elektra en gas.

 • Adfund Assisted Working

  Naast ‘groene idealen, hebben wij, net als de vorige beheerders, ook sterk het gevoel nog iets meer te willen betekenen. Het initiatief van Marco en Liesbeth om mensen met een beperking ook een plekje te geven op de camping, zetten wij dan ook graag voort.  Adfund Begeleid Werken is een klein bedrijfje dat op een persoonlijke manier mensen met een beperking helpt te integreren in de maatschappij. Twee dagen per week komen zij ons helpen met allerlei klussen, van grasmaaien tot snoeien, vegen of gewoon gezellig kletsen met onze gasten. Het is voor ons mooi om te zien hoe zij opbloeien en zich heel betrokken voelen bij camping. Sinds een aantal jaar hebben zij ook hun eigen moes- en pluktuin achterop het terrein. De met veel zorg gekweekte groenten en fruit, worden verkocht in de hooiberg. Overschotten brengen zij regelmatig naar de voedselbank.

 • Nistkasten

  www.nestkastlive.nl

  Turmfalke

   

"Übernachten in der Randstad."

Sehr zentral

Unser Campingplatz liegt sehr zentral in Holland, ungefehr 4 KM von Alphen aan den Rijn in der Mitte von Grunes Herzes von Holland. Interessante und alte Städte wie Leiden, Den Haag, Rotterdam, Delft und Amsterdam sind einfach und schnell zu erreichen in weniger dann 30 Auto-Minutes. Campingplatz Polderflora ist ein kleiner und gemutlicher Campingplatz. Tags können Sie einfach tolle Ausfluge machen und dann abends vom Sonnenuntergang genießen beim  Zelt oder auf der Veranda des Ferienhauses.  

Video

Polderflora
Camping & Chalets

Jeanette & André
Rietveldsepad 4b
2409AA Alphen aan den Rijn
Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
Tel.: +31 (0)614 553 893

Route

GPS-Koordinaten: 52 ° 6'25 "N 4 ° 38'53" E
Fahrradkreuzung: 62, Fußgängerzone: 63

Öffnungszeiten

März bis Oktober
Die Anreise ist an allen Wochentagen möglich, außer sonntags.

Wir sind das ganze Jahr telefonisch und per E-Mail erreichbar.