Skip to main content
 Polderflora Camping & Chalets | Rietveldsepad 4b, 2409 AA Alphen a/d Rijn | info@polderflora.nl | Tel: +31 614553893

polderflora

Camping & chalets

Welkom op Polderflora

seizoen 2024: geopend van 28 maart tot 1 oktober

“natuurlijk overnachten in de Randstad”

Polderflora is een kleinschalige, gemoedelijke camping met aandacht voor mens, dier en natuur. Een ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en vogelspotters. Beleef een stukje groene oase aan de rand van Alphen aan den Rijn, gelegen in het Groene Hart van Nederland. Verblijf midden in de polder op een ruime kampeerplaats of huur een comfortabel houten huisje met veranda.

Geniet van het magnifieke uitzicht over de polder en de vijvers en luister naar de vele watervogels. Wandel, fiets of vaar door de prachtige natuurgebieden in de directe omgeving of bezoek historische steden als Leiden, Gouda of Delft. Ook koninklijk Den Haag, modern Rotterdam en bruisend Amsterdam zijn dichtbij. Ervaar de verrassende combinatie van stad en platteland en ontdek de veelzijdigheid van deze unieke plek in Zuid- Holland.

Wanneer mogen wij u verwelkomen?
Tot ziens op Polderflora
Jeanette & André

bekijk hier de reportage uit het magazine Caravannen!2023

kampeerseizoen 2024

De zomer is begonnen! Het seizoen op Polderflora is in volle gang;  wilt u ook eens komen genieten van een heerlijke kampeervakantie in het Groene Hart? Wacht dan niet te lang met reserveren, wij verwelkomen u graag!

last minute beschikbaar:

caravanplaats 8 nachten: *aankomst: woensdag 24 juli *vertrek: donderdag 1 augustus
caravanplaats 4 nachten: *aankomst: maandag 29 juli *vertrek: vrijdag 2 augustus
caravanplaats 4 nachten: *aankomst: zaterdag 3 augustus  *vertrek: woensdag 7 augustus
caravanplaats 7 nachten: *aankomst: zaterdag 10 augustus  *vertrek: zaterdag 17 augustus

Voor het reserveren van een kampeerplaats in 2024  kunt u online boeken via ons reserveringssysteem op de website.

Komt u er niet uit, of heeft u vragen, laat het weten, we staan u graag te woord, 

Fijne dag!

Jeanette & André 

Jeanette & André
Lelie

Natuur

Op de camping bevinden zich drie waterpartijen die zijn omzoomd door duizenden gebiedseigen planten. Ook zien wij ontzettend veel vogels en waterdiertjes die onze waterpartijen als thuisbasis in gebruik hebben genomen. In en om de hooiberg zijn verschillende nestkasten geplaatst die dankbaar worden gebruikt door torenvalken, spreeuwen en duiven. De dijk aan de westelijke oever van de vijvers is niet toegankelijk voor gasten. Hierdoor blijft er rust en veiligheid voor de iets schuwere vogels. Op de tussendijk tussen de twee vijvers, heeft imker Jan een mooi plekje voor zijn bijenkasten. Regelmatig neemt hij gasten mee naar zijn kasten en vertelt hen over het leven van zijn bijen en hun bijzondere plaats in het ecosysteem. Onlangs is op het aangrenzende perceel aan de westzijde van de camping een nieuw natuurgebied aangelegd. Natuurgebied IJsvogel bestaande uit o.a. een moerasgebied en een vogelkijkmuur.  Vanaf de camping loopt u via het Rietveldsepad zo het IJsvogelpad op. 

Dierenweide

Onze kippen scharrelen regelmatig gezellig over de camping en de dierenweide naast de hooiberg wordt momenteel bewoond door Blacky en Brownie, twee ondeugende Kune Kune biggen. 

Restjes oud brood en groente- afval mag over het hek in de voerbak; de dieren zijn u dankbaar!

Duurzaam

Duurzaam

Duurzaam ondernemen vinden wij belangrijk.  Zo gebruiken wij oa ecologische schoonmaakmiddelen en wordt afval gescheiden in diverse afvalstromen. Waar mogelijk worden diverse materialen hergebruikt om tot een duurzame inrichting te komen. We maken voornamelijk gebruik van energiebesparende apparaten en LED-verlichting met tijdschakelaars en bewegingsmelders. In het sanitair treft u een watervrij urinoir en douches met een timer. Hemelwater wordt opgevangen in regentonnen voor bewatering van de planten. Met de onlangs geplaatste zonnepanelen, streven wij ernaar om ons bedrijf uiteindelijk, qua energie, zelfvoorzienend te maken. Ook zijn we onlangs een traject gestart voor het behalen van het Greenkey-certificaat - hèt keurmerk voor de recreatiebranche.

NIEUW in 2023: elektramanagement systeem

gasten hebben beschikking over 10A stroom en een "normaal" gebruik van 5 kWh per dag is in het tarief inbegrepen. De meterstand wordt bij aankomst en vertrek draadloos uitgelezen en eventueel meerverbruik wordt bij vertrek afgerekend. 

Adfund Begeleid Werken

Sociaal & Maatschappelijk

Naast "groene" idealen, hebben wij, net als de vorige eigenaars, ook sterk het gevoel nog iets meer te willen betekenen. Het initiatief van Marco en Liesbeth om mensen met een beperking ook een plekje te geven op de camping, hebben wij dan ook graag voortgezet. Drie dagen per week bieden wij onze locatie aan voor dagbesteding van Adfund Begeleid Werken; een kleinschalige organisatie die op een persoonlijke manier mensen met een beperking helpt te integreren in de maatschappij. Op woensdag komen zij ons helpen met allerlei klussen op de camping, zoals o.a. grasmaaien, snoeien, vegen of gewoon gezellig kletsen met onze gasten. Het is mooi om te zien hoe zij opbloeien en zich heel betrokken voelen bij de camping. Op dinsdag en vrijdag wordt er achter op het terrein gewerkt in de moes- en pluktuin waar met veel zorg groente en fruit wordt gekweekt, neem gerust een kijkje! 

Nestkast- live

Aan de buitenzijde van de hooiberg is op ca. 5 meter hoogte een nestkast geplaatst met een grote invliegopening over de hele breedte van de kast, De kast is gemaakt door het Nestkastlive-team met een aangepast ontwerp waardoor de gehele binnenzijde van de kast dmv een camera zichtbaar is, zonder dat deze zich in de aanvliegroute van de valken bevindt. 

De nestkast is speciaal geschikt voor de torenvalk, maar er kunnen ook andere vogels in komen zoals kauwen, nijlganzen en eksters. 

De afgelopen jaren heeft er telkens een torenvalkpaartje gebroed. In het voorjaar van 2023 kropen er 6 torenvalkkuikens uit het ei. Nadat ze inmiddels allemaal zijn uitgevlogen komen ze af en toe wel eens terug in de kast.

 

De camerabeelden zijn live te volgen op Nest Kast Live - Polderflora torenvalk

Als u op de website van Nest Kast Live op het tabblad "Plas" klikt, ziet u beelden van het naastgelegen natuurgebied IJsvogel.

 

"Natuurlijk overnachten in de Randstad."

nederland

Centraal gelegen

Polderflora is centraal gelegen in Zuid- Holland nabij diverse uitvalswegen in het Groene Hart op ongeveer 4 km van het stadshart van Alphen aan den Rijn. Vanwege de centrale ligging in de Randstad bent u in een mum van tijd in Leiden, Gouda, Delft of Den Haag. Ook de Noordzeekust ligt op korte afstand evenals de wereldsteden Amsterdam en Rotterdam.

Video