Polderflora Camping & Chalets | Rietveldsepad 4b, 2409 AA Alphen a/d Rijn | info@polderflora.nl | Tel: +31 614553893

polderflora

Camping & chalets

Welkom op Polderflora

“natuurlijk overnachten in de Randstad”

Polderflora is een kleinschalige, gemoedelijke camping en een ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en vogelspotters. Beleef een stukje groene oase aan de rand van Alphen aan den Rijn, gelegen in het Groene Hart van Nederland. Verblijf midden in de natuur op de ruime kampeerplaatsen of huur een comfortabel houten huisje met veranda.

Geniet van het magnifieke uitzicht over de polder en de vijvers en luister naar de vele watervogels. Wandel, fiets of vaar door de prachtige natuurgebieden in de directe omgeving of bezoek historische steden als Leiden, Gouda of Delft. Ook koninklijk Den Haag, modern Rotterdam en bruisend Amsterdam zijn dichtbij. Ervaar de verrassende combinatie van stad en platteland en ontdek de veelzijdigheid van deze unieke plek in Zuid- Holland.

Wanneer mogen wij u verwelkomen?
Tot ziens op Polderflora
Jeanette & André

actueel

BESCHIKBAARHEID

Op dit moment is de camping volledig gereserveerd. Kijk voor beschikbaarheid op onze website www.polderflora.nl. boek online of informeer naar de mogelijkheden ! 

RESERVEREN

ivm de corona- maatregelen verwelkomen wij dit seizoen alleen kampeergasten die VOORAF gereserveerd hebben.

CORONA- Update 

We zijn blij te kunnen melden dat het gebruik van het sanitairgebouw weer is toegestaan. Er zijn diverse voorzorgsmaatregelen getroffen om de verspreiding van het corona- virus te beperken. Uiteraard kan dat alleen als we samen verstandig omgaan met de regels zodat u en wij weer heerlijk kunnen genieten van het kampeerleven op Polderflora. 

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? bel ons gerust 

tel. 06-1455 3893 

Jeanette & André 

Laatste update: 03 augustus 2020

 

Jeanette & André
 • Lelie

  Natuur

  Op de camping bevinden zich drie waterpartijen die zijn omzoomd door duizenden gebiedseigen planten. Ook zien wij ontzettend veel vogels en waterdiertjes die onze waterpartijen als thuisbasis in gebruik hebben genomen. In en om de hooiberg zijn verschillende nestkasten geplaatst die dankbaar worden gebruikt door torenvalken, spreeuwen en duiven. De dijk aan de westelijke oever van de vijvers is niet toegankelijk voor gasten. Hierdoor blijft er rust en veiligheid voor de iets schuwere vogels. Op de tussendijk tussen de twee vijvers, heeft imker Jan een mooi plekje voor zijn bijenkasten. Regelmatig neemt hij gasten mee naar zijn kasten en vertelt hen over het leven van zijn bijen en hun bijzondere plaats in het ecosysteem. Vorig jaar is op het aangrenzende perceel aan de westzijde van de camping gestart met de aanleg van een nieuw natuurgebied bestaande uit o.a. een moerasgebied en een vogelkijkmuur.  Momenteel wordt gewerkt aan de afronding van Project IJsvogel.

 • Dierenweide

  De dierenweide naast de hooiberg wordt momenteel bewoond door de schapen en hangbuikzijn Sarah. De koetjes staan tijdelijk in een andere groene wei. De kippen scharrelen gezellig over de camping. Oud brood en groente- afval mag over het hek in de voerbak; de dieren zijn u dankbaar!

 • Duurzaam

  Duurzaam

  Wij willen graag onze bijdrage leveren aan een schonere wereld.  Zo gebruiken wij in het sanitairgebouw uitsluitend ecologische schoonmaakmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn. Afval wordt gescheiden in diverse afvalstromen. Waar mogelijk wordt zoveel mogelijk afval hergebruikt om zo tot een mooie duurzame inrichting te komen. We maken voornamelijk gebruik van energiebesparende apparaten en verlichting met bewegingsmelders. Ons uiteindelijke streven is om zelfvoorzienend te zijn en nog duurzamer om te gaan met water, elektra en gas.

 • Adfund Begeleid Werken

  Adfund Begeleid Werken

  Naast ‘groene idealen, hebben wij, net als de vorige beheerders, ook sterk het gevoel nog iets meer te willen betekenen. Het initiatief van Marco en Liesbeth om mensen met een beperking ook een plekje te geven op de camping, zetten wij dan ook graag voort.  Adfund Begeleid Werken is een klein bedrijfje dat op een persoonlijke manier mensen met een beperking helpt te integreren in de maatschappij. Twee dagen per week komen zij ons helpen met allerlei klussen, van grasmaaien tot snoeien, vegen of gewoon gezellig kletsen met onze gasten. Het is voor ons mooi om te zien hoe zij opbloeien en zich heel betrokken voelen bij camping. Sinds een aantal jaar hebben zij ook hun eigen moes- en pluktuin achterop het terrein. De met veel zorg gekweekte groenten en fruit, worden verkocht in de hooiberg. Overschotten brengen zij regelmatig naar de voedselbank.

 • Nestkast- live

  Aan de buitenzijde van de hooiberg is op ca. 5 meter hoogte een nestkast geplaatst met een grote invliegopening over de hele breedte van de kast, De kast is gemaakt door het Nestkastlive-team met een aangepast ontwerp waardoor de gehele binnenzijde van de kast dmv een camera zichtbaar is, zonder dat deze zich in de aanvliegroute van de valken bevindt. 

  De nestkast is speciaal geschikt voor de torenvalk, maar er kunnen ook andere vogels in komen zoals kauwen, nijlganzen en eksters. 

  De afgelopen jaren heeft er telkens een torenvalkpaartje gebroed. In het voorjaar van 2020 kropen er 4 torenvalkkuikens uit het ei. Nadat ze inmiddels allemaal zijn uitgevlogen komen ze af en toe wel eens terug in de kast.

   

  De camerabeelden zijn live te volgen op nestkastlive.nl op tabblad torenvalk 2

   

   

"Natuurlijk overnachten in de Randstad."

nederland

Centraal gelegen

Polderflora is centraal gelegen in Zuid- Holland nabij diverse uitvalswegen in het Groene Hart op ongeveer 4 km van het stadshart van Alphen aan den Rijn. Vanwege de centrale ligging in de Randstad bent u in een mum van tijd in Leiden, Gouda, Delft of Den Haag. Ook de Noordzeekust ligt op korte afstand evenals de wereldsteden Amsterdam en Rotterdam.

Video

Polderflora
Camping & Chalets

Jeanette & André
Rietveldsepad 4b
2409AA Alphen aan den Rijn
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel.: +31 (0)614 553 893

Route

Coördinaten GPS: 52°6'25"N 4°38'53"E
Fietsknooppunt: 62, Wandelknooppunt: 63

OPENINGSTIJDEN
Begin april tot eind oktober. Telefonisch en per email zijn wij het hele jaar bereikbaar.