Skip to main content
 Polderflora Camping & Chalets | Rietveldsepad 4b, 2409 AA Alphen a/d Rijn | info@polderflora.nl | Tel: +31 614553893

Omgeving

Door onze centrale ligging in het Groene Hart en de Randstad, is er in onze directe omgeving veel te beleven. Wandelen, fietsen, met de trein of met de auto. In een mum van tijd bent u midden in verrassende natuurgebieden maar ook snel in historische steden als Leiden, Gouda, Delft en Den Haag.

Omgeving
Fietsen

Fietsen

Laat u verrassen door de schoonheid van het Groene Hart, stap op de fiets en start uw route direct vanaf de camping, knooppunt 62.

Veel van onze gasten verbazen zich over de schoonheid van onze regio, van het vele water en de groene weilanden. Talloze ouderwets slingerende boerenweggetjes omzoomd door knotwilgen. Koeien in de weilanden en fietspaden dwars door plassen en polders. En tussen al dat groen zijn ook mooie steden als Leiden en Gouda uitstekend per fiets bereikbaar. Met behulp van de vele fietsknooppunten in het Groene Hart-netwerk kunt u zelf uw fietstocht uitstippelen. 

In de hooiberg vindt u diverse fietsroutes die direct vanaf de camping starten.

voor meer routes kijkt u op Hier is Alphen - fietsroutes

Wandelen

Wandelen

Ook wandelend kunt u vanaf de camping prima uit de voeten, knooppunt 61 en 63. Hieronder enkele suggesties;

Zaanse Rietveld route Deze route kunt u direct vanaf onze camping volgen. 

Molenviergang- route >
Prachtige route vanaf NS station Alphen aan den Rijn die u voert langs de unieke molenviergang in Aarlanderveen.

Spookverlaatroute >
Aan het einde van het Rietveldsepad (1 km), kunt u deze route volgen.

Stadswandeling Alphen aan den Rijn
Een gids leidt u over de Hoge zijde of de Lage zijde van het centrum van Alphen en vertelt u gedurende 1,5 uur van alles over het ontstaan van Alphen en de geschiedenis van Alphen aan den Rijn.

Ook zijn er lange-afstandwandelingen die vlak langs de camping lopen zoals oa PelgrimspadMarskramerpad en het Romeinse Limespad

 

Natuur

Natuur

Natuur in het Groene Hart
Veel mensen denken bij de Randstad vooral aan steden, drukte en niet zozeer aan natuur. Veel van onze gasten zijn dan ook verbaasd om toch nog zoveel groen, water en vogels aan te treffen tussen de grote steden. Wist u dat de provincie Zuid-Holland meer water en meren heeft dan de provincie Friesland? En dat in de gebieden om ons heen talloze soorten vogels leven die bijna nergens meer te zien zijn?

Hieronder noemen wij de mooiste natuurgebieden in onze omgeving:

"Natuurlijk overnachten in de Randstad."

Bezienswaardigheden

Door de centrale ligging in de Randstad kunt u vanaf onze camping veel kanten uit voor een dagje weg. Hieronder staan enkele suggestues en als u op de naam klikt, komt u automatisch op de betreffende website.

Nog wat leuke en ‘beroemde’ uitjes:

Steden en cultuur

Alphen aan den Rijn
Het centrum van Alphen aan den Rijn ligt op ca. 4 km vanaf de camping. Voor winkelen, uit eten, kunst en cultuur of een bezoek aan het theater of de bioscoop, kunt u in Alphen prima terecht. U vindt in Alphen meerdere winkelcentra met een grote diversiteit aan winkels die dagelijks, en vaak ook op zondag, geopend zijn. Elke zaterdag is er markt. Voor een borreltje op een terras of een gezellig etentje kunt u terecht in één van de vele restaurants, wijnbars of grand-cafés. Op de fiets is het centrum goed bereikbaar en u kunt gratis gebruik maken van één van de bewaakte fietsenstallingen.

Leiden
Deze prachtige oude stad ligt op 14 km vanaf de camping en is zowel met de fiets, maar ook per trein of auto heel goed bereikbaar. De Stad van Ontdekkingen staat bekend om de rijke geschiedenis, de diverse musea en de oude binnenstad, met grachten, stadspoorten, bruggen, molens, een burcht, een sterrenwacht, de Hortus Botanicus, wevershuisjes, hofjes, twee grote gotische kerken en diverse monumentale bouwwerken. Kortom, niemand zal zich hier vervelen.

Gouda
Ook prima op de fiets en met de trein bereikbaar, op 15 km vanaf Polderflora. Gouda is wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. Wandel door de compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes. Ook het sprookjesachtige oude Stadhuis, de beroemde gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk en de traditionele kaasmarkt, maken uw bezoek aan Gouda onvergetelijk.